Myrtos beach

Görögország egyik legszebb strandja
Kefalonia Facebook
Kefalónia digitális útikönyv
Utasbiztosítási kedvezménykupon

Myrtos beach

 • Elhelyezkedés: északnyugat
 • Koordináták: 38.342567, 20.536417
 • Megközelíthetőség: aszfaltút
 • Kiépítettség: parkoló, időszakosan napernyők és napágyak, alkalomszerűen beach bár
 • Föveny: aprókavics, kavics
 • Közeli települések: Divarata
Kefalonia FORUM

Csatlakozz a Kefalonia FORUM facebook csoportba, ahol több ezer tag tölti fel képeit, élményeit, és cserél eszmét a szigetről nap mint nap: Kefalonia FORUM Facebook csoport

A Myrtos, Kefalónia méltán híres és elismert strandja a sziget egyik legvonzóbb, legnépszerűbb partszakasza.

Számos turisztikai magazin és utazási iroda sokszor magát Kefalóniát is ezzel a páratlan fekvésű öböllel mutatja be: Myrtos beach monumentális látképe ezreket csábít a szigetre évről-évre. Nem csodálkozunk rajta, hiszen a Myrtost már többször is Görögország legszebb strandjának választották, továbbá a különféle magazinok 'a világ legszebb strandjai' szavazásain is igazán előkelő helyeken szokott szerepelni.
Myrtos beach, Kefalónia
Myrtos beach, Kefalonia sziget
Maga a strand két nyugati hegy, az Agia Dinati és a Kalon Oros lábánál fekvő tekintélyes tengeröböl, vakítóan hófehér kavicsos fövennyel (mely időszakonként sárgás árnyalatokat vehet fel), és a kék minden árnyalatában játszó tengerrel. A strandot körülvevő hegyek gyér növényzete még a legnagyobb nyári forróságban is zöldell, így kiegészítve a Myrtos páratlan látványát.

A Kefalónia nyugati partján vezető főút mellé több kilátót is építettek a strand megcsodálására, így többször is alkalmad nyílik fentebbről is megtekinteni és lefotózni a gyönyörű strandot. A Myrtos szépségét az is bizonyítja, hogy szinte sohasem üresek a kilátók - sorban állnak meg az autók, zoomolnak az objektívek, kattognak a fényképezők.
Myrtos, Kefalonia
Türkiz hullámok mossák a fehéren világító partszakaszt
A tenger hihetetlen színeit a Myrtoson szinte mindenhol jelen levő, vakítóan fehér mészkőnek köszönheti, amely a környező hegyeket alkotja - a föveny kavicsainak is ez a fő anyaga. A mészkövet a tenger hullámzáskor belemossa a vízbe, és ettől kapja meg különleges szinezetét a víz. Az élénkség a hullámzás intenzitásától függ: minél nagyobbak a hullámok, annál kékebb színekben pompázik a tengeröböl. Érdekesség, hogy Myrtosra leérve nem csupán kavicsokat, de a strand egyes részein igen finom mészkőport is találhatsz.

Már fentről, a magasban lévő kilátókból is látod, mikor csendes a víztükör, és mikor nagyok a Myrtosnál hullámok: amikor a kék szinte vakítóan kék színsávokban pompázik, biztos lehetsz benne, hogy a partra leérve nem lesz sík a víztükör.

Kefallinia digitális útikönyv

Kefalónia útikönyv

A legnagyobb magyar nyelvű tudásbázis Kefalóniáról.

Myrtos beach Kefalonia
Myrtos beach | Kefalónia
Myrtos
Myrtos
Myrtos
Myrtos
Myrtos beach
Myrtos strand, Kefalonia
Napernyők sora a világ egyik legszebb tengerpartján
A talán leghíresebb kefalóniai strand megközelítése igen egyszerű, ugyanis jó minőségű aszfaltozott utat építettek hozzá, amelyen akár még a kisebb buszok is elférnek. A sziget nyugati oldalán vezető főútról Divarata település központjában kell lefordulnod, tábla jelzi az irányt. A településtől már csak mindössze másfél kilométer hosszú, kanyargós útszakasz vár.

Lent a part mögött viszonylag nagy méretű parkoló fogad, ám a főszezonban még akár ez is megtelhet, olyankor az út szélén is autók sora parkol. Mivel az öböl maga igen tekintélyes méretű, ezért a legnagyobb zsúfoltságkor sem kell tömegekre számítanod, a nyaralók kényelmesen elférnek a partszakasz teljes hosszában. Myrtos középső részén időszakonként bérelhető napernyőket, napágyakat, sőt beach bárt is találhatsz, ahol ihatsz egy jó frappét, vagy fogyaszthatsz valami harapnivalót - ám ez nem rendszeres, az utóbbi években többször előfordult, hogy még a nyár közepére sem volt a part semmilyen formában kiépítve. Utóbbi miatt nem árt, ha hozol magaddal napernyőt és némi enni- és innivalót.

Nyaralási ajánlatok

Kefalónia nyaralás, utazás

Utazz kényelmesen, szervezett keretek között Kefalóniára Partnerünkkel, a Personal Tours utazási irodával!

Válassz a több mint negyed évszázados utazásszervezői múltra visszatekintő, megbízható és tapasztalt Partnerünk kefalóniai nyaralási ajánlatai közül, melyek folyamatosan a legjobb ár / értéket biztosítják a szigetre utazóknak.

Myrtos beach, Kefalonia sziget
Myrtos beach, hullámzás
A hullámok játéka és ereje lenyűgöző látvány
A Myrtos partja gyorsan mélyül, 3-4 méterrel bentebb már nem ér le a lábad. Fürdőcipő használata opcionális: ha vittél magaddal akkor a kavicsos part miatt érdemes lehet felvenned, bár sokan fürdenek anélkül is.

A Myrtoson az aktuális széljárástól és áramlatoktól függően nyugodt víztükör éppúgy fogadhat, mint méteres hullámok, utóbbinál kifejezetten elkél az elővigyázatosság. A strand középső részén úszómester is felügyelheti az úszók biztonságát, aki veszélyes méretű hullámzáskor akár piros zászlót, azaz fürdési tilalmat is kihirdethet.

Nyugati fekvése miatt naplementekor különleges, narancssárgás színekben pompázik a strand, sokan keresik fel ekkor is a Myrtost, vagy akár maradnak tovább.

A Myrtos beachnek filmes vonatkozása is van: a Corelli Kapitány Mandolinja c. moziban a parton talált bombát ezen a strandon robbantották fel.
Myrtos

Myrtos beach


Szállások egyéni utazóknak

Szállások Kefalónián, apartmanok és studiók

Egyénileg utazol Kefalóniára? Több száz apartman és studió közül választhatsz!

Hogy megkönnyíthessük a döntésed, Kefalónia legnépszerűbb települései szerint rendeztük sorba a szállásajánlatokat, melyek között az egyszerűbb studiók, a tágas apartmanok, és a minden igényt kielégítő szállodák és luxusvillák is megtalálhatóak.

 • Myrtos beach

  Myrtos fenséges strandja Kefalónián járva kötelező program: a zöldellő hegyek által körülvett, monumentális öböl a kilátókból nézve és a tenger habjaiban megmártózva is színtiszta élmény!
 • Látvány

  Öt csillag
  Strand ikonként természetesen ötcsillagos.
 • Kiépítettség

  három csillag
  Van amikor alapszinten kiépítik, de van amikor semmit nem találsz
 • Családbarát

  három csillag
  Sokszor előfordulnak nagy hullámok, a kiépítettség néha nem létező fogalom
 • Kefallinia.hu értékelés

  Öt csillag
Myrtos beach

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Utazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Olympus
Fényképezőgépek

Nyaralásod megismételhetetlen pillanatainak megörökítője.

Élvezd a prémium képminőséget az Olympus cserélhető objektíves fényképezőgépeinek segítségével: www.olympus.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok