Corelli kapitány mandolinja

A film

Kefalonia Facebook
Kefalónia digitális útikönyv
Utasbiztosítási kedvezménykupon

Corelli Kapitány Mandolinja

Captain Corelli's Mandolin

A hollywoodi film, ami sokakkal ismertette meg Kefalónia szigetét.

"Kefallínia időtlenül és elfeledetten magaslik a Jón tenger szikrázó türkizéből, és lakói fenntartás nélkül imádják ezt a földet. A természet cudarul bánt Kefallíniával, dühödt földrengések rázták meg a szigetet, mely csöndes méltósággal viselte sorsát, őrizte hagyományait és mítoszait nemzedékeken át... egészen 1941-ig, amikor egy háború, mely lángba borította a földet, elérte a sziget békés partjait is.

Amikor Antonio Corelli és százada megérkezik a szűz szigetre, ott tartózkodásukat úgy fogják fel, mint afféle görög vakációt, ahol a háború csak egy távoli rádióüzenet. Az igéző szépségű fiatalasszony, Pelagia és a többi falusi eleinte neheztel a váratlan vendégekre, de végül az olaszok kedvessége és életszeretete feloldja az ellentéteket, és Pelagia meglátja Corelliben azt az embert, aki valójában benne lakozik, és aki imádja az életet, a zenét, sőt, a lányt is. Ám a háború elkerülhetetlenül betör Kefallínia idilli partjaira, és örökre felbolygatja az itt lakók és a kényelmesen berendezkedett olaszok nyugalmát."

Az 1994-ben megjelent bestseller alapján készült film hét évvel később, 2001-ben került a mozikba, impozáns szereplőgárdával. A Nicolas Cage, Penelope Cruz, Christian Bale, és John Hurt főszereplésével leforgatott Corelli Kapitány Mandolinja mozi a második világháború éveiben játszódó szerelmi történetet mesél el, drámai keretek között.

A film forgatása 2000-ben kezdődött, és a hollywoodi szokásoktól eltérően nem más helyszíneken, hanem valóban Kefalónián forgatták a legtöbb jelenetet. A díszletek legnagyobb részét a sziget keleti részén található Sami városkában, illetve annak környékén építették fel.

Az olaszok partra szállási jelenetéhez, majd meneteléséhez szintén Sami kikötőjét alakították korhűvé. Sami itt a fővárost, Argostolit személyesítette meg. A filmbéli táncos, zenés vigasság részleteit a Sami feletti dombokon, az Agia Fanentes kolostornál filmezték le, külön díszletházakat felhúzva a jelenetnek.

Corelli Kapitány mandolinja, Kefalonia

A háttérben Assos is megjelenik

Az olasz haderő táborát Antisamos strandján valósították meg, itt került sor a parton játszódó jelenetek leforgatására. A tábor felépítéséig, illetve a felvételek elkészültéig a strandot lezárták, nem volt látogatható. Az ide vezető út a forgatás idején még nem volt aszfalttal borítva, a stáb egyszerű földúton közlekedett.

Sami és Antisamos között, Dikhalia romjainál vették fel a legtöbb falusi jelenetet, azonban a díszlet nagy részét sajnos a forgatás után lebontották, így azok ma már nem tekinthetőek meg.

A partra sodródott, majd ugyanott felrobbantott török bomba jeleneteit a Myrtos beach-en vették fel, de szintén a Myrtos a főszereplő az olaszok tengerben fürdőzési, parton éneklési jeleneténél is.

Corelli Kapitány mandolinja, Myrtos beach, Kefalonia

Bomba robban a Myrtos beachen

Több kisebb jelenetnél, főleg a korhű épületek előtt játszódóaknál a sziget kistelepüléseinek régi házai kaptak szerepet, Dhomatában és Karavomiloson.

A Kefalónia keleti oldalán magasodó hegyek között, Horgota apró öblében dobta bele Penelope Cruz-t Christian Bale a tengerbe.

A filmet a készítői az elnyomás ellen harcoló, elhunyt görög ellenállók, valamint a több ezer olasz katona emlékének ajánlották, akiket a német katonák kivégeztek 1943-ban.

Corelli Kapitány mandolinja film, Kefalonia

A hegyekben díszletvárost is építettek


Corelli kapitány mandolinja

Myrtos beach a Corelli Kapitány mandolinjában

Corelli Kapitány mandolinja film, Kefalonia

Horgota, ahol Penelopé Cruz és Christian Bale is megfordult

Corelli Kapitány mandolinja film, Sami, Kefalonia

Háborús jelenetek forgatása Sami kikötőjében (a filmben a kefalóniai város Argostolit személyesítette meg)

Corelli Kapitány mandolinja film, Antisamos beach Kefalonia

Az olaszok tábora Antisamos beachnél

Tudj meg többet a szigetről!

Kefallinia digitális útikönyv

Extra információk, bővített leírások, exkluzív tartalom.

Vesd bele magad a sziget igazi felfedezésébe! Számos, exkluzívan csak a digitális útikönyvben olvasható információ és leírás, extra tippek és ötletek, több száz képpel, több mint 500 oldalon!

Spórolj!

Kedvezmény kupon

Biztositas.hu kupon utasbiztosítás

Hasonlítsd össze a legnagyobb biztosítók utasbiztosításait, válaszd ki a számodra megfelelőt, és spórolj a kefallinia.hu kuponkódjával.

Kiemelt Partnerek


Personal Tours
Utazási iroda

Utazásban Partnerünk a Personal Tours, a kefalóniai nyaralások szervezője.

Utazási ajánlatok, mediterrán nyaralások, first minute és last minute akciók: www.personaltours.hu

Olympus
Fényképezőgépek

Nyaralásod megismételhetetlen pillanatainak megörökítője.

Élvezd a prémium képminőséget az Olympus cserélhető objektíves fényképezőgépeinek segítségével: www.olympus.hu

Társoldalak

Szeretsz utazni? Olvasnál még csodás tengerpartokról, lenyűgöző látnivalókról, hangulatos településekről? Az alábbi utazási portálokon is érdekes tartalom vár!

Lefkada strandok, látnivalók
Kréta látnivalói, strandjai, városai
Karpathos sziget információk
Parga, Görögország
Ciprus látnivalók, strandok